5 fő oka a száraz bőr

Száraz bőr gyakori probléma, ami számos kellemetlenséget. Az az érzésem, a kifeszített bőr, viszketés, kellemetlen lehet. A száraz bőr általában alacsony szintű, a faggyú, nagyon érzékeny, nem pedig megtartja a nedvességet.

foto3Több tényezőtől függ, például a szeles időjárás, a változó hőmérséklet, hideg időjárás, ami tovább szárítva. Az egészséges bőr borítja, egy vékony réteg természetes lipidek, zsíros anyagok, amelyek elősegítik a puhaságát, rugalmasságát a bőrt. Számos környezeti tényező károsíthatja ez a réteg, így a bőr nem védett.

Több ritka esetekben az oka annak köszönhető, hogy a genetikai hajlam, hogy száraz bőr, vagy betegség. Ha nem kezelik, száraz bőr vezethet dermatitis – gyulladás, a bőr – duzzanat, vagy fertőzés.

Kínálunk önnek egy a fő oka a száraz bőr tanácsot megoldani a problémát…

Száraz levegő

A száraz levegő a szobában a tér az egyik leggyakoribb oka a száraz bőr, különösen a téli szezon. Szó szerint, hogy “szar” a nedvességet a bőr. Nyáron klímaberendezés van egy hasonló hatása van.

A használja a hidratáló tudja ellensúlyozni a száraz hő jön a fűtőtestek a helyszínen. A másik lehetőség, forgalomba párásító a szobában van, beleértve a hálószoba, valamint egy sapka, sál, kesztyű, amikor a fagy.

A folyamat hosszú, forró zuhany

Hosszan tartó expozíció túl forró a víz “kimosni” a természetes olajok védik a bőrt.

Ha problémája van a száraz bőrre, a bőrgyógyászok javasoljuk, hogy rövid zuhanyzó, amely nem több, mint néhány percet, majd a víz hőmérséklete általában meleg, nem forró.

Aztán, ahelyett, hogy erőteljesen dörzsölni, enyhén photoplate test egy törülközővel. Míg a bőr még nedves a zuhany után kell alkalmazni test hidratáló krém. Így megtartja a nedvességet a bőr.

Meg kell jegyezni, hogy a száraz bőr különleges odafigyelést igényel, krémek használata nélkül tartalmat, parfümök vagy az alkohol. A termékek elég masnavi.

Szappan

A használata a rossz szappan is szalag a bőr saját védelmi olajok. A szakértők szerint a túlzott kézmosás száraz a bőr, mert egy NaukaNet, ami növeli a fertőzések kockázatát.

Ajánlott lágyabb szappan, nem kímélve hydrolipide réteg a bőr véd a szárazság.

Gyógyszeres kezelés

Számos gyógyszer vezet, száraz bőr. Például a vízhajtók, hogy a magas vérnyomás kezelésére, valamint a retinoidok, hogy akne kezelésére, valamint egyéb bőrbetegségek.

Amikor a panaszok a száraz bőrre ajánlott, hogy konzultáljon egy orvossal, aki módosíthatja az adagot, vagy felírni egy másik gyógyszer.

Egyéb betegségek

Általában a száraz bőr okozta külső tényezők. De néha az lehet az oka, hogy a természetes élettani változások, vagy betegség. Például a hormonszintek változása vezethet, hogy kiszárad a bőr.

foto4

Előrehaladott életkor is szerepet játszik. Úgy tartják, hogy az emberek 75% – át, 64 éves, száraz bőrt. Más emberek, kortól függetlenül, a probléma oka az, hogy a genetikai hajlam.

Száraz bőr okai lehetnek:

  • bőrproblémák, mint ekcéma, pikkelysömör;
  • cukorbetegség. Ingadozások a szinten a glükóz kiszáradáshoz vezethet, kiszárad a bőr. Szem előtt tartva, hogy a cukorbetegség lehet, hogy lassú a gyógyulás folyamatát, növelik a fertőzés kockázatát, ami különösen fontos az emberek számára ez az állapot fenntartása, a bőr egészségét.
  • hypothyreosis. Alacsony szintje a pajzsmirigy hormon növeli a kockázat szintjének csökkentése természetes olajokkal előállított bőr. Ennek eredményeként válik, száraz, durva. Ezekben az esetekben, onlinevisit krém nem valószínű, hogy segíteni;
  • étkezési rendellenesség is lehet az oka a száraz bőr.